Historien om den lille köttbullen

Det var en gång en påse med frysta köttbullar. I den påsen bodde det jättemånga köttbullar. Det som köttbullar är kända för är att de nästan alltid är lika stora och ser likadana ut.

Men i den här påsen fanns en liten köttbulle som var lite annorlunda jämfört med alla andra. Den här köttbullen var mycket mindre än alla de andra köttbullarna.

När han stod bredvid dem så kände han sig ännu mindre. Speciellt när de var fler.

Han blev alltid så nervös när det var jättemånga runt honom att han började svettas – något som han såklart blev ännu mer nervös över.

När de väl hade hoppat i den varma och sköna stekpannan så vågade han inte riktigt hänga med de andra köttbullarna, så han höll sig mest på sin egen kant.

Men det märkte de andra stora köttbullarna så efter ett tag kom de fram till honom och började retas. ”Din lilla puttefnask! Ska du ens vara ute såhär sent?”, sa en. ”Haha! Titta vad liten han är!”, ropade en annan. Alla de stora köttbullarna samlades runt honom i en ring och pekade och skrattade. Då blev den lille köttbullen jätteledsen och ville inte vara med något mer.

Men det som den lille köttbullen inte visste var att hans lilla form gjorde att han jättelätt kunde rulla runt i stekpannan utan att vara för länge på en och samma sida. De andra stora köttbullarna tyckte att det var jättejobbigt att rulla runt så de låg ofta kvar lite för länge på samma plats.

Det visade sig sen, när de alla var färdigstekta och hoppade upp ur stekpannan, att den lille köttbullens form gjorde att han blev helt perfekt stekt och de andra stora köttbullarna blev svarta, skrovliga och fula på utsidan. Den lille köttbullen var alldeles gyllenbrun och fin – mycket finare än de stora köttbullarna.

Så när det var dags att hoppa i matlådan så samlades alla de stora köttbullarna runt den lille köttbullen och bad om ursäkt för att de hade retats. De insåg att de hade varit dumma och att de nu faktiskt fick tillbaka av samma mynt och att det var rätt åt dem. Den lille köttbullen sa först tack men sen satt han bara där i mitten av matlådan och log och sa ingenting. För innerst inne, mitt inuti i den lille köttbullen, var han det lyckligaste han någonsin varit i hela sitt lilla köttbulleliv.

Slut!

En reaktion på “Historien om den lille köttbullen

  1. Underbar historia! Men, men hur ska du kunna äta upp den lilla lillaköttbullen imorgon? Snyft. Kanske fortsätter historien. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>