Historien om den lille köttbullen

Det var en gång en påse med frysta köttbullar. I den påsen bodde det jättemånga köttbullar. Det som köttbullar är kända för är att de nästan alltid är lika stora och ser likadana ut.

Men i den här påsen fanns en liten köttbulle som var lite annorlunda jämfört med alla andra. Den här köttbullen var mycket mindre än alla de andra köttbullarna.

När han stod bredvid dem så kände han sig ännu mindre. Speciellt när de var fler.

Han blev alltid så nervös när det var jättemånga runt honom att han började svettas – något som han såklart blev ännu mer nervös över.

När de väl hade hoppat i den varma och sköna stekpannan så vågade han inte riktigt hänga med de andra köttbullarna, så han höll sig mest på sin egen kant.

Men det märkte de andra stora köttbullarna så efter ett tag kom de fram till honom och började retas. ”Din lilla puttefnask! Ska du ens vara ute såhär sent?”, sa en. ”Haha! Titta vad liten han är!”, ropade en annan. Alla de stora köttbullarna samlades runt honom i en ring och pekade och skrattade. Då blev den lille köttbullen jätteledsen och ville inte vara med något mer.

Men det som den lille köttbullen inte visste var att hans lilla form gjorde att han jättelätt kunde rulla runt i stekpannan utan att vara för länge på en och samma sida. De andra stora köttbullarna tyckte att det var jättejobbigt att rulla runt så de låg ofta kvar lite för länge på samma plats.

Det visade sig sen, när de alla var färdigstekta och hoppade upp ur stekpannan, att den lille köttbullens form gjorde att han blev helt perfekt stekt och de andra stora köttbullarna blev svarta, skrovliga och fula på utsidan. Den lille köttbullen var alldeles gyllenbrun och fin – mycket finare än de stora köttbullarna.

Så när det var dags att hoppa i matlådan så samlades alla de stora köttbullarna runt den lille köttbullen och bad om ursäkt för att de hade retats. De insåg att de hade varit dumma och att de nu faktiskt fick tillbaka av samma mynt och att det var rätt åt dem. Den lille köttbullen sa först tack men sen satt han bara där i mitten av matlådan och log och sa ingenting. För innerst inne, mitt inuti i den lille köttbullen, var han det lyckligaste han någonsin varit i hela sitt lilla köttbulleliv.

Slut!

Fyllot på klubben

En man sitter på en klubb och har pratat med en kvinna hela kvällen. Hon känner sig obekväm, ursäktar sig med att gå på toa och försvinner sen ut från stället.

När han, alldeles för full, upptäcker att hon är försvunnen blir han vansinnig. Han vräker omkull stolen han suttit på och börjar gå runt på klubben för att leta efter henne. Eftersom han är på tok för onykter tror han att alla gömmer henne för honom och börjar bråka. Han svingar efter en kille som lätt duckar för slaget och som i sin tur enkelt puttar omkull honom. Skitsur och blåslagen blir han utkastad och han ställer sig på gatan och skriker efter henne: ”ANNA DIN JÄVLA FITTA! VAR FAN TOG DU VÄGEN DIN JÄVLA HORA?!”

Den absurda mängden vin han druckit i samband med raseriet gör att hans hjärna börjar rusa. Han lovar sig själv att hitta henne. Hon kommer att be honom att komma hem till honom. Han ska vara där, han ska göra allt han vill göra med henne och hon ska skrika hans namn – det lovar han. Han tänker på sina fingrar längs med hennes kropp och hur han långt in på morgontimmarna kommer göra precis det som faller honom in.

När hans kompisar kommer ut från klubben ber de honom att lugna ner sig. ”I HELVETE HELLER! JAG SKA KNULLA DEN DÄR JÄVLA HORAN!”, skriker han för full hals på gatan. ”Sluta nu för i helvete. Stopp, för fan! Du ska åka hem. Du är alldeles för full”, manar en av hans vänner.

Men allt han kan tänka på är bara henne. Hon som försvann. Hon som ska få allt han har att ge. Hon som ska straffas. Och när han är klar med henne ska han gå ut på balkongen, tända en cigg och hänga upp sin keps på en krok på väggen i triumf.


Den här låttexten är tagen från Norlie & KKV – Där jag hänger min hatt.
SpotifyYoutube

Men du försvann, gled ur min hand
vart tog du vägen, jag kan inte hitta dig
jag är för full knuffas omkull, vart tog du vägen
jag kan inte fatta att jag tappade bort dig
säg vart är du nånstans, står och skriker ditt namn
men om jag hittar dig och du bjuder med mig hem
så lovar jag att du kommer skrika mitt namn

För jag vill bara känna på din kropp kropp hela natten
men mina vänner säger stopp stopp håll i hatten
men jag vill känna på din kropp kropp hela natten
och mina vänner säger stopp
men jag vill att ditt hem blir där jag hänger min hatt

Trist va?

/c